Emaitzak: 5

ES EU
Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
Estos riesgos pueden ser causados por diferentes factores como las radiaciones ionizantes procedentes de la soldadura, la proyección de partículas procedentes de la piedra de esmeril, o bien por las salpicaduras de algunos líquidos irritantes. Arrisku horiek hainbat faktorek eragin ditzakete, hala nola soldadurako erradiazio ionizatzaileek, esmeril-harriak jaurtitako partikulek edo likido narritagarri batzuen zipriztinek.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Ostalaritza eta turismoa (4)
Real Decreto 348/2001, de 4 de abril de 2001, por el que se regula la elaboración, comercialización e importación de productos alimenticios e ingredientes alimentarios tratados con radiaciones ionizantes. 348/2001 Errege Dekretua, 2001ko apirilaren 4koa, erradiazio ionizatzaileen bidez tratatutako elikagaiak eta elikagaien osagaiak ekoiztea, merkaturatzea eta inportatzea arautzen duena.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Consiste en exponer el producto a la acción de radiaciones ionizantes durante un tiempo proporcional a la cantidad de energía que se desea que el alimento absorba. Irradiazio-prozesua produktua erradiazio ionizatzaileen eraginpean jartzean datza. Denbora elikagaiak xurgatu beharreko energia kantitatearen arabera zehazten da, proportzionalki.

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El proceso de irradiación consiste en exponer el producto a la acción de radiaciones ionizantes durante un tiempo proporcional a la cantidad de energía que se desea que el alimento absorba. Irradiazio-prozesua produktua erradiazio ionizatzaileen eraginpean jartzean datza. Denbora elikagaiak xurgatu beharreko energia kantitatearen arabera zehazten da, proportzionalki.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Distintos organismos internacionales como la Organización Mundial de la Salud (OMS) o la Organización para la Alimentación y la Agricultura (FAO) consideran que estas radiaciones ionizantes de potencia controlada no deben superar un máximo de seguridad, que desde 1980 está establecido en 10 Kilograys. Nazioarteko erakundeek, hala nola Munduko Osasun Erakundeak (MOE) eta Elikadura eta Nekazaritzarako Erakundeak (FAO), adierazi dute potentzia kontrolatuko erradiazio ionizatzaile horiek ez dutela gainditu behar segurtasun-muga; muga hori 10 kilograyetan dago ezarrita 1980. urteaz geroztik.

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